HTML

Szpókember

Politikai és gazdasági kérdések Szpókembertől. Szpókember a Facebookon

Friss topikok

  • KovA: @Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "mert a szabadsagod vegeter ott, ahol az enyem kezdo... (2012.12.04. 14:01) Önállóan leszünk senkik
  • Pernahajder Viktor: Nem is értem a sok ember aki jól járt az egykulcsossal, miért nem tolong és költekezik a Bricostor... (2012.11.17. 13:32) Eladni a szart bonbonként
  • Zus: @kovi1970: a tőlem idézett első mondatod Amerikában általában megállja a helyét. Nixi-Dixi volt az... (2012.10.20. 10:27) Leélni egy életet közpénzen
  • empatikus pszichopata: Érdekes:DDDD Hol a sok harcos kommentelő? Csak nem úgy van az, hogy nem tudnak cáfolni?:DDDD (2012.03.28. 17:00) Sikereink
  • Hohó60: @Könnyen elkaptuk, uram!: "Az nem gond, hogy OV nem ült le tárgyalni velük?" Ezt honnan veszed... (2012.03.23. 17:46) Ha mindenhol Orbán lenne

Linkblog

A sok idiótának, amelyik Uniós zászlót éget sajnos fingja nincs arról, hogy mi ellen tiltakozik. A gazdasági szabadságharc meg ezek a baromságok jól hangzanak a nagy magyarságtudattal rendelkezők számára. Élnék azzal a feltételezéssel, hogy az ilyenkor utcán lévő gyújtsukmegező tüntetők az alacsonyabb jövedelemmel (és intelligencia szinttel) rendelkező rétegből kerülnek ki. Kérdeznék tőlük pár dolgot, arról hogy mit ártott nekik eddig az EU.

EU NEM matrica_0_1.png

Kezdjük a legaktuálisabb témával. Mit szeretne az EU/IMF a hitelért cserébe elsőként? A jegybankról szóló törvényt és a pénzügyi stabilitási törvényt visszavonatni. Ezek közül melyik fáj húsba vágóan a zászlóégetőknek? Hazamegy az ember zászlóégetésből, és érzi, hogy nem lesz étel az asztalon, ínség jön a családra, ha nem Orbán Viktor nevezheti ki a jegybank alelnökeit, és nem építhet be újabb smittpálokat a Monetáris Tanácsba? Hát tényleg nem hagyhatjuk, hogy ebbe az EU beleszóljon. Bármibe lefogadom, hogy az ilyenkor tüntetők 95%-ának fogalma nincs róla mi a központ bank feladata és hogyan működik. De biztos a szegényeket svájcifrank hitellel kiszipolyozó bankárok ülnek ott is, fúúúúúj! 

Biztosra veszem, hogy a pénzügyi stabilitási törvényt is elolvasták gyorsan mielőtt elmentek benzit vásárolni a zászlóégetéshez. Látták, hogy az egykulcsos adó 200 évre van bebetonozva benne. Na nehogymá ebbe beleszóljon a zeu. Hát épp csak az emberek 80%-a bukik az egykulcsos adón. Csak 500 milliárdos lyukat üt minden évben a költségvetésben amit adóemeléssel, benzinár emeléssel, extra áfával, munkaadó cégek szivatásával kell előteremteni. De az is lehet, hogy a magas jövedelemmel rendelkező diplomás szakemberek tüntettek, akik ennek haszonélvezői. Lehet, hogy bankárok is együtt szidták az EU-t a tömeggel? Esetleg az a baj az EU-val, hogy nem hagyná a magánnyugdíjak államosítását. Márpedig az jó. Mert azon is a spekuláns pénztárak gazdagodtak. Inkább odaadom a 15 évi megtakarításomat egy ígéretért cserébe Orbán Viktornak, mint hogy a pénztárakban dolgozók számomra ismeretlen költségeket, ismeretlen rendszerben levegyenek a pénzemből, miközben infláció felett, reálhozamot érnek el, fúúúúúj!

Ha ezekkel nincs baj, akkor az agrártámogatásokkal lehet a baj. 2011-ben az Unió 470 milliárd forinttal támogatta az ország mezőgazdaságát, ez az összes agrártámogatás 80%-a. Fúúúj!

És van még ennél is felháborítóbb! A kohéziós alapból nem átallottak 8 milliárd eurónyi, kb 2500 milliárd forintnyi támogatást adni az országnak 2007-2013 között. Mindezt úgy, hogy folyamatosan túlzott deficit eljárás alatt állunk. A rohadt kizsákmányoló EU, biztos emögött is a zsidó karvalytőke spekulációja áll, amit mi nem látunk át, de biztos átvernek minket. Fúúúúj!

Az is lehet, hogy az útlevél ellenőrzök szimpátiatüntetését is itt tartották, mert sajnos amióta EU tagország vagyunk és szabadon utazhatunk a schengeni határon belül személyigazolvánnyal, tényleg kevesebb kell belőlük. Ugyanígy tüntethettek a vámosok is, hogy visszatérjen a régi jó világ, amikor vámokkal és külön jogszabályokkal voltunk versenyképtelenek. Képzelem mennyire lesznek kelendőek a magyar termékek, mint Unión kívülről érkezők, vámokkal sújtva. Azt se feledjük, hogy az élelmiszereinkre kiadott engedélyek majd semmit nem érnek ha az Unión kívül leszünk. De emögött is valami minket, a mindenkinél különb magyarokat rabszolgasorba kényszerítő politikai trükk lehet, fúúúúj!

A legfelháborítóbb az EU/IMF párosban, hogy ésszerű gazdaságpolitikát akarnak. És meglepő módon úgy gondolják, hogy a kormány, aki képes volt 1 év alatt államcsőd közelébe juttatni az országot, nem ilyet folytat. Ezt még megfejelik azzal, hogy közel 3%-ért akarják a szar eurójukat ránk tukmálni hitelként, amikor mi a piacról is képesek vagyunk finanszírozni magunkat kiváló forintban 10%-ért. Fúúúúúj!

Ha majd lesz időm kiszámolom, hogy az árfolyam emelkedése miatt növekvő államadósság, a dillettantizmus miatt égbe szálló hozamokon való refinanszírozása mennyibe kerül az országnak. Ezt összehasonlítom a 3%-on kapott euróval történő finanszírozással. A különbözetet szétoszthatnánk adósságként a zászlóégetők és tüntetők között, hogy úgy 5000 évig minden örökösük fizesse majd.

(Az is lehet, hogy egy tüntető bekiabálta, hogy ELÉG a hazugságból, és ezt értette félre Novák Előd, és nincs itt semmiféle EU-ellenesség)

14 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szpokember.blog.hu/api/trackback/id/tr263549019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NotaBene 2012.01.15. 20:54:16

Én se értek egyet a zászlóégetéssel, de a poszt demagóg féligazságai se szimpatikusak.

Például a "magánnyugdíjak államosításához":
Kosábban az általam befizettet összegek gyűltek a számlámon. Szüleim nyugdíjának kifizetésére pedig hitelt vett fel az állam. (Ezt a hitelt nyilván majd a fiam fizeti vissza. ) Aki ezen a rendszeren változtat az pedig ellopja a megtakarításomat!

Az EU politikája nem mindenkire egyformán hat. Az egyetemisták csak az EU előnyeit érzik, de például a korábban curorrépát termelők, cukoriparban dolgozók az EU-ra (és az érdekeiket nem képviselő magyar elitre) jogosan haragszanak. A magyar mezőgazdaságnak inkább ártott, mint használt az EU "támogatása".

Az EU zászló égetése és az EU-nak csak előnyeit látó vélemény egyformán primitív álláspont!

egyatlagosfelhasznalo 2012.01.16. 06:12:39

Megint egy szar demagóg, EU-seggnyaló poszt. Menjél ki Brüsszelbe, ha ennyire szereted őket. Itt nincs szükség rád, meg a hozzád hasonlókra.

Celtic 2012.01.16. 08:49:37

@NotaBene: Erheto, tehat a cukorrepa mindent visz, a szennyviztisztito megepitese semmi nem er. Vagy jopar iskola/muvhaz felujitasa is nulla a cukorrepa-termeles megszunese mellett.

Légvárak 2012.01.16. 09:41:31

@NotaBene: Amit írsz, figyelemfelkeltésre kiváló! DE semmi másra, mert a tudatlanságodról szóló fröcsögés. Elmondanám, hogy az ex nejem nagynénje, aki sima tésztakészítő volt egy üzemi konyhán véletlenül pont cukorrépával foglalkozik. Úgy jó tíz éve (akkor még örökölt kb. 10 hektár földjük volt) ingyen kapott egy légkondis traktort Finnországból, majd az egyik ügyes rokon EU-pályázatokat adott be. Ma több száz holdon gazdálkodik HB-Megyében 11 traktorral. A kabai cukorgyárat sem az EU, hanem az amerikaiak tették nullára, de oroszok, ukránok rendesen veszik. És ... nem ő az egyetlen akit ismerek. Persze ha te nagyon jól állsz anyagilag szard is le az EU-t, mert gondolom ha államcsőd lesz az elsők között fogod elfelejteni, hogy hol születtél...

NotaBene 2012.01.16. 12:58:06

@Légvárak: Azt írod: "A kabai cukorgyárat sem az EU, hanem az amerikaiak tették nullára, de oroszok, ukránok rendesen veszik". Ilyen "tájékozottsággal" nincs értelme vitatkozni.

NotaBene 2012.01.16. 13:03:08

@Celtic: ha csak azt állítod, hogy az EU-hoz tartozásnak vannak előnyei, akkor teljesen egyetértek veled!

Szpókember · http://szpokember.blog.hu 2012.01.16. 13:03:42

@NotaBene: Például a "magánnyugdíjak államosításához":
Kosábban az általam befizettet összegek gyűltek a számlámon. Szüleim nyugdíjának kifizetésére pedig hitelt vett fel az állam. (Ezt a hitelt nyilván majd a fiam fizeti vissza. ) Aki ezen a rendszeren változtat az pedig ellopja a megtakarításomat!

Most pedig meg majd arra is hitelt vesz fel az allam, amit eddig a sajat szamladra gyujtottel, mert elkoltottek, es nincs mar meg a fedezet. Tehat ez most sokkal jobb. Eddig annyival kevesebb nyugdijat kellett az jovobeli hitelekbol es adokbol fizetni, mint amennyi magan nyugdij penztarakban volt. Gratulalok, hogy megertetted mirol szol a magannyugdij penztar.

Celtic 2012.01.16. 14:40:03

@NotaBene: Pontosan, azt allitom. Egy szoval sem mondtam, hogy _csak_ elonyei vannak, csak azt akartam mondani, hoyg en tobb elonyerol tudok, mint hatranyarol. Nyilvan, az autok elterjedesenek is voltak hatranyai (szegeny lovasszekeres fuvarosok)....megsem az a donto.

NotaBene 2012.01.16. 15:24:39

@Szpókember: azt írod: "Most pedig meg majd arra is hitelt vesz fel az allam, amit eddig a sajat szamladra gyujtottel" .
Ebben a mondatban a "Most" szó nem stimmel. Abban igazad van, hogy ha majd egyszer nyugdíjba megyek, és az én nyugdíj befizetéseimet elkölti az állam, akkor az én nyugdijam kifizetére nem lesz meg a fedezet.

Én másról beszélek.
A korábbi "felosztó-kirovó" nyugdijrendszerben az én befizetéseimből fizették a szüleim nyugdíját. Amikor áttértünk a magánnyugdijpénztár rendszerre, akkor megszünt a szüleim nyugdijának a fedezete. (Az szüleim nyugdijbefitetéseit már nagyon régen elköltötte az akkori állam.) Tehát a szüleim nyugdíjának a kifizetésére hitelt vett fel az állam.
Én arról beszéltem, hogy az egyik kérdés az, hogy miból fizesse ki az állam a szüleim nyugdíját, és erre a kérdésre nem bizonyult jó válasznak az, hogy erre a kifizetére az állam hitelt vesz fel.

Én nem tudom,hogy mi a jó megoldás.A magánnyigdíjpénztárak államosítása lehet hogy hibás lépés, de amikor a szüleim nyugdíját is fizetik az én befizetéseimből, akkor a "lopás" szó nem pontosan írja le a jelenséget.

Légvárak 2012.01.16. 18:01:59

@NotaBene: Rosszul fogalmaztam: a cukorrépát veszik a balkániak, nem a cukrot, a többit teljesen "testközelből" megtapasztaltam. Lehet, félreérthető volt.

Szpókember · http://szpokember.blog.hu 2012.01.16. 19:12:12

@NotaBene: A "Most" szoban is igazam van, ugyanis akinek egy vagy ket eve vagy 5 eve volt hatra a nyugdijig, es visszalepett a regi rendszerbe az pont abban a cipoben jar, mint amiben te MAJD fogsz. Arra mar most hitelt fog felvenni az allam.

De ertem a masik gondolatmenetet is. A baj nem azzal volt, hogy attertunk magannyugdij penztarra, hanem az, hogy most visszatertunk a kokorszakba az allami rendszerrel. Ha mindenki magannyugdijpenztarban maradt volna es tovabbra is kotelezo minden palyakezdonek belepni, akkor elfogytak volna azok akik az allamtol kapjak a penzuket. Mondjuk ugy 20 ev mulva kovetkezett volna ez be (feltetelezve hogy kb 40 evet dolgozik valaki es az utolso ember 20 eve lepett be tisztan allami rendszerbe). Es orokre megszunt volna ez a problema, ezlett volna a fedezet alapu nyugdij rendszer resze. Sajnos te is bevetted a dumat a nyugdijmentesrol. Nem arrol szolt, hanem hogy kellett 3000 milliard, amibol 500 milliard a koltsegvetesbe egykulcsos adora ment el. Megis miert nem koltottek az egeszet adossagcsokkentesre?

NotaBene 2012.01.17. 09:37:43

@Szpókember:
A "Most" szóról nem érdemes sokat viatkozni,de vajon hány olyan ember van akinek egy vagy ket eve volt hatra a nyugdijig (és magánnyugdijpénztártag volt)? A tagok fél százaléka? (Tömegesen még nem történtek kifizetések a magánnyudgíjpénztárból!)

Abban igazad van, hogy ha 20 évig még marad a magánynyugdíjpénztári rendszer, akkor megszünt volna a probléma.
Nem csak a jövőről, hanem a jelenről is beszélni kell. Arra a kérdésre nem válaszolsz, hogy miből fizessék a jelenlegi nyugdijasok nyugdiját!
Igaz-e az, hogy a korábbi években a nyugdijkasszába befolyt pénz nem fedezte az aktuális nyugdij kifizetéseket?

Szpókember · http://szpokember.blog.hu 2012.01.17. 21:45:45

@NotaBene: Megmondom miből fizessék. Abból az 500 milliárdból, ami elment az egykulcsos adón. Vagy abból amit nemzeti konzultációra költöttek.

NotaBene 2012.01.18. 07:43:28

@Szpókember: 2009 előtt jelentős hiányt mutatott a nyugdijkassza. Az állam eladósodásának egyik oka az volt, hogy hitelből fizették a nyugdijakat. Erre az a válaszod, hogy " Megmondom miből fizessék. Abból az 500 milliárdból, ami elment az egykulcsos adón. Vagy abból amit nemzeti konzultációra költöttek"
Komolyan gondolod ezt a választ?
süti beállítások módosítása