HTML

Szpókember

Politikai és gazdasági kérdések Szpókembertől. Szpókember a Facebookon

Friss topikok

  • KovA: @Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "mert a szabadsagod vegeter ott, ahol az enyem kezdo... (2012.12.04. 14:01) Önállóan leszünk senkik
  • Pernahajder Viktor: Nem is értem a sok ember aki jól járt az egykulcsossal, miért nem tolong és költekezik a Bricostor... (2012.11.17. 13:32) Eladni a szart bonbonként
  • Zus: @kovi1970: a tőlem idézett első mondatod Amerikában általában megállja a helyét. Nixi-Dixi volt az... (2012.10.20. 10:27) Leélni egy életet közpénzen
  • empatikus pszichopata: Érdekes:DDDD Hol a sok harcos kommentelő? Csak nem úgy van az, hogy nem tudnak cáfolni?:DDDD (2012.03.28. 17:00) Sikereink
  • Hohó60: @Könnyen elkaptuk, uram!: "Az nem gond, hogy OV nem ült le tárgyalni velük?" Ezt honnan veszed... (2012.03.23. 17:46) Ha mindenhol Orbán lenne

Linkblog

Azt már tudjuk, hogy mindennel mindenki jól jár. Illetve az utóbbi időben már csak senki nem jár rosszabbul. Vagy mégis lehet, hogy van aki rosszabbul jár, de az kárpótolva lesz.

Na de ki jár rosszabbul?

Az, aki 185-ön vette fel a svájci frank hitelét, mert pl. 165-nél nem akarta. Ő most nem tudja visszafizetni 180-on, pedig semmivel nincs jobb helyzetben, mint aki 165-ön vette fel. Ezentúl fizetheti majd 240 vagy 250-es CHF/HUF mellett. Van akinek adunk  60 Ft segítséget (240-180 ft árfolyam különbsége), van akinek nem adunk 55-öt, pedig az is kihúzná a bajból. Így megy ez. Pedig ő sem nyerészkedik. Éppen 55 Ft bukóban ücsörög. 

Az, aki előrelátóan visszafizette a hitelét, vagy előtörlesztett mondjuk 210-nél. Eladta a házát, kisebb lakást vett, eladta a kocsit, nyaralót, örökséget.

Az, aki teljesen mindegy hol vette fel, de nem tudja visszafizetni a hitelt, nem tudja eladni a lakását, nincs kocsija, nincs megtakarítása. Vagyis akinek legjobban kéne.

Az, aki Matolcsy szándéka szerint elkezdte elkölteni az egy kulcsból származó többlet jövedelmét, vagy a megtakarítását, mert arra számított, hosszú távon marad a magas jövedelem. Most nincs annyi megtakarítása, mint lehetne, és esetleg lemarad az ingyen ebédről, ha van hitele.

Az, aki rosszabbul járt az egykulcsos adóval, mert 300 ezer alatt keresett.

Az, aki jól járt az egy kulcsos adóval, és hosszú távra tervezett az extra jövedelemmel, pl. nyugdíjpénztárba fizette be havonta. Mert most az átlagjövedelem feletti hozzájárulással elbukja, bár még nem tudjuk mennyit.

Azok akik egy vagy két gyereket nevelnek és bruttó 220 ezer Ft alatt keresnek, rosszabbul járnak a félszuperbruttó és adójóváírás eltörlése miatt.

Az a munkavállaló, aki tényleg minimálbért keres, és a munkaadója nem tudja kitermelni a megemelt minimálbért és járulékot, a radikálisan romló gazdasági környezetben.

Mindenki, aki 25% Áfa helyett 27%-kot lesz kénytelen kifizetni.

Az a munkavállaló akit kirúgnak, hogy a bérkommandó által kikényszerített béremelést a többiek megkaphassák.

Az, a szegényebb családból származó értelmes gyerek, aki nem tudja majd kifizetni a tandíjat. 

Az, aki nem Hoffmann Rózsa által meghatározott szakra jelentkezik, és egyáltalán nincs lehetősége államilag finanszírozott képzésben részt venni.

Persze tudom, hogy fix összegű pénz áll rendelkezésre, ezért valakinek rosszabbul kell járnia, hogy mások jól járhassanak. Hát innen lehet válogatni, és közel sem teljes a felsorolás. Hogy ki jár jól? Remélem ez egy zéró összegű játék, és megvannak azok, akik jól járnak. Nem merem feltételezni hogy mindenki szarul jár...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U.i.: Ez még mind változhat, 24 óránál többet mostanában nem aktuális egy törvényjavaslat sem.

 

 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szpokember.blog.hu/api/trackback/id/tr413244610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása