HTML

Szpókember

Politikai és gazdasági kérdések Szpókembertől. Szpókember a Facebookon

Friss topikok

  • KovA: @Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "mert a szabadsagod vegeter ott, ahol az enyem kezdo... (2012.12.04. 14:01) Önállóan leszünk senkik
  • Pernahajder Viktor: Nem is értem a sok ember aki jól járt az egykulcsossal, miért nem tolong és költekezik a Bricostor... (2012.11.17. 13:32) Eladni a szart bonbonként
  • Zus: @kovi1970: a tőlem idézett első mondatod Amerikában általában megállja a helyét. Nixi-Dixi volt az... (2012.10.20. 10:27) Leélni egy életet közpénzen
  • empatikus pszichopata: Érdekes:DDDD Hol a sok harcos kommentelő? Csak nem úgy van az, hogy nem tudnak cáfolni?:DDDD (2012.03.28. 17:00) Sikereink
  • Hohó60: @Könnyen elkaptuk, uram!: "Az nem gond, hogy OV nem ült le tárgyalni velük?" Ezt honnan veszed... (2012.03.23. 17:46) Ha mindenhol Orbán lenne

Linkblog

Sajnos nehéz szavakba önteni azt a hozzánemértést, kapkodást, ötletszerűséget, és és undorító arroganciát, amivel a kormány az országot irányítja. 

Matolcsy megmondta, leminősítés lesz, de nem baj, az  nem jelent kockázatot. Viszont az IMF elmehet a fenébe, nekünk nem kell, mert az IMF-fel való tárgyalás a gyengeség jele. (Meg annak a jele, hogy elkúrta a kormány az egészet, ahogy van.) Mi büszkén halunk meg!

Minden nap új hülyeség. Új adó, új járulék, új EU jogszabályokkal és alkotmánnyal szembemenő törvény.  300 feletti euró, rekord országkockázat. Bohóc köztársasági elnök. A világ minden pontján szavahihetetlennek tartott kormány. Be nem tartott igéretek tömkelege. Nulla gazdasági növekedés. Cenzúra. Rombolás minden társadalmi ellátórendszerben. Katasztrofális oktatási reform. Minden eddiginél nagyobb munkanélküliség. Elszabaduló infláció. A bankok kivéreztetése. A jogbiztonság teljes hiánya. 

A legújabb terv az Otthonvédelmi program 2, avagy a kormány visszavág. Még nem állt össze a terv számomra, de nyilvánvaló, hogy a csekély érdeklődés a 180-as CHF/HUF árfolyam fixálás iránt újabb lépést szül. Méghozzá az eddigieknél sokkal agyamentebb, lehetetlenebb, jog és piac ellenes, bankokat sarcoló lépést. Az én tippem egy KÖTELEZŐ Forint hitelre váltás 180-as árfolyamon mindenkinek, úgy, hogy a bankok vállalják a veszteséget és egy nagy állami bank fogja a forint hitelt nyújtani hozzá, mindezt úgy, hogy a kockázatok nagy részét a jelenlegi bankoknál hagyják.

Aki az új adórendszert átlátja, az jelentkezzen! Van az egy-két kulcsos szolidáris, adójóváírás mentes féligmeddigszuperbruttó jövedelemadó kompenzációval és kötelező béremeléssel. Minden nap új adónemmel, minden más adónem megemelésével és járulékemeléssel. Ez aztán a teljesítmény.

Én elhiszem, hogy a válság hatással van ránk, na de euró zónára is is, ahol még így is 2% felett van a növekedés. Lengyelországra is, ahol inkább 4%. Csehországra is, ahol szintén 2% felett van. Törökországra is, ahol 10% felett van. Miért csak nálunk nulla?

Megmondom, azért mert csak nálunk van minden poszton a feladatára alkalmatlan dillettáns politikus, a miniszterelnöktől szóvivőn át a gazdasági miniszterig. Nálunk van minden mérték, józan ész és gazdasági tény alapján hibás gazdaságpolitika. Kármán András sem bírta sokáig, csodálom, hogy eddig bírta. Amikor a nyilvánvaló (és valószínűleg számára is nyilvánvaló) hazugsággal kombinált nettó baromságot előadja Szíjjártó, akkor nehéz azonosulni a kormánnyal. Vajon a többinek a droid hadseregben hogyan megy ez az azonosulás? Biztos vagyok benne, hogy az egykori droidokból nem egy ember volt az október 23-i 50-70 ezres tüntetésen. Bocsánat, párezres tüntetésen. Akik felfogják, hogy az ország  minden eddiginél rosszabb helyzetben van, és rosszabbul fogunk élni 4 évig!

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://szpokember.blog.hu/api/trackback/id/tr223332383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dig, Lazarus! 2011.10.28. 14:29:05

Tegnap Varga Mihály belepirult, mikor Oszkót meg kellett vádolnia a költségvetésihiány-hamisítással (3,8/7%) ... ritka kivétel ... utóbbi (talán helyesen) nem vette fel a kesztyűt, de a hitelesség miatt annyit azért kérdezhetett volna: a csontvázügyi küldetés milyen eredménnyel járt?

A konklúziót illetően én pesszimistább vagyok - szerintem még hat és fél évig fogunk rosszabbul élni. De talán jobb így (feltéve ha túléljük), mert 2014-ben még nem lesz leváltható állapotban. Ha mégis lenne komoly ellenerő (remélem, Bajnai ekkor még nem száll be), akár háborúra is képes ...

Lord_Valdez · http://liberatorium.blog.hu/ 2011.12.19. 07:28:22

Gondolod, hogy ez már a tető?
Biztos vagyok benne, hogy jut még eszükbe pár remek ötlet.
süti beállítások módosítása