HTML

Szpókember

Politikai és gazdasági kérdések Szpókembertől. Szpókember a Facebookon

Friss topikok

  • KovA: @Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "mert a szabadsagod vegeter ott, ahol az enyem kezdo... (2012.12.04. 14:01) Önállóan leszünk senkik
  • Pernahajder Viktor: Nem is értem a sok ember aki jól járt az egykulcsossal, miért nem tolong és költekezik a Bricostor... (2012.11.17. 13:32) Eladni a szart bonbonként
  • Zus: @kovi1970: a tőlem idézett első mondatod Amerikában általában megállja a helyét. Nixi-Dixi volt az... (2012.10.20. 10:27) Leélni egy életet közpénzen
  • empatikus pszichopata: Érdekes:DDDD Hol a sok harcos kommentelő? Csak nem úgy van az, hogy nem tudnak cáfolni?:DDDD (2012.03.28. 17:00) Sikereink
  • Hohó60: @Könnyen elkaptuk, uram!: "Az nem gond, hogy OV nem ült le tárgyalni velük?" Ezt honnan veszed... (2012.03.23. 17:46) Ha mindenhol Orbán lenne

Linkblog

Jó pár kérdés felmerül a mai Orbán videó kapcsán. Például, hogy az IMF sürgönyt küldött-e Sárvárra, és ott döbbentek rá a frakciótagok, hogy milyen feltételeket kér tőlünk a hitelért cserébe? Hol kéri az IMF azokat a dolgokat, amikre Orbán hivatkozik? Pl nyugdíjkorhatár emelés, nyugdíjcsökkentés, pénzjuttatás a bankszférának. Vagy az IMF június 25-i levelében, amit az index.hu elolvasott (http://index.hu/gazdasag/magyar/2012/09/06/imf_level/) vagy közben titokban itt járt az IMF küldöttség a héten, csak nem tudtunk róla, és tollba mondta Selmeczi Gabriellának. 

Nagyon úgy tűnik, hogy Habony Árpád mostanában csúnyán elszámolja magát. Az Azerbajdzsáni ügy kommunikációja is egy hatalmas FAIL, és most ez. Megpróbálja Orbán Viktor személyesen hazudni a frakciótagoknak és a Facebookozó rajongótábornak, hogy az IMF milyen teljesíthetetlen követeléseket támaszt. De hiba csúszik a rendszerbe és kiszivárog, lehozza a Bloomberg, szétütik a forintot, és ezután az index még megtalálja a titkos levelet is.

Kíváncsi volnék az IMF kommentjére, ha konkrétan megkérdeznénk tőle, hogy Orbán Viktor igazat mond-e a feltételekkel kapcsolatban.

Tegyük fel, hogy mondjuk nem csúszott volna félre a dolog. Június 25. több mint két hónapja volt. Most hasított a felismerés pont ma Orbánba, hogy ez így nem szolgálja Magyarország érdekeit? Vagy esetleg most kezdődik az őszi fejezet a szappanoperában? Be kell adni az embereknek, hogy az IMF a köcsög. A költségvetés lyukas, valamivel be kell tömni, ezt talán még Matolcsy is ki tudja következtetni amikor a bevétel oldalon alacsonyabb számot lát ( a tündérmeséből vett számokat kivonva), mint a kiadás oldalon.

Két napja még egymást taposva mondták Cséfalvay, Varga és Rogán, hogy itt bizony ősz végére megállapodás lesz, szeptemberben folytatódnak a tárgyalások. Ezek szerint az IMF tényleg sürgönyt küldött Sárvárra, vagy hazudtak.

Miért pont ma? Orbán már pár napja ujjongott, hogy az ECB kötvényvásárlási programot indít. Ezt pont ma jelentette be délután. Ezenkívül még az ÁKK is rásózott egy 70 milliárdnyi kötvényt reggel a befektetőkre. Majd délután Orbán bejelenti hogy az IMF feltételei amelyek a médiában olvashatóak elfogadhatatlanok. Úgy gondolhatta, hogy nem okoz vele sok kárt, majd úgyis visszakozunk pár hét alatt, és ez pont jó lesz a nemzet megmentője szerephez.

Rögtön hozzá is tette, hogy egy alternatív javaslatot dolgoz ki a napokban a kormány az IMF-nek. Amit mellesleg amúgy is meg kéne tenni. Két okból. Nem alternatív a javaslat, hanem az egyetlen, mivel másik nincs. A másik ok pedig, hogy az IMF nem követel, hanem a kormánytól várja a javaslatot arra, hogy az általa felállított célokat hogyan szeretné elérni.

Kíváncsian várom az alternatív javaslatot.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szpokember.blog.hu/api/trackback/id/tr104759927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása