HTML

Szpókember

Politikai és gazdasági kérdések Szpókembertől. Szpókember a Facebookon

Friss topikok

  • KovA: @Az igazi Sipi - Citizen of European Union: "mert a szabadsagod vegeter ott, ahol az enyem kezdo... (2012.12.04. 14:01) Önállóan leszünk senkik
  • Pernahajder Viktor: Nem is értem a sok ember aki jól járt az egykulcsossal, miért nem tolong és költekezik a Bricostor... (2012.11.17. 13:32) Eladni a szart bonbonként
  • Zus: @kovi1970: a tőlem idézett első mondatod Amerikában általában megállja a helyét. Nixi-Dixi volt az... (2012.10.20. 10:27) Leélni egy életet közpénzen
  • empatikus pszichopata: Érdekes:DDDD Hol a sok harcos kommentelő? Csak nem úgy van az, hogy nem tudnak cáfolni?:DDDD (2012.03.28. 17:00) Sikereink
  • Hohó60: @Könnyen elkaptuk, uram!: "Az nem gond, hogy OV nem ült le tárgyalni velük?" Ezt honnan veszed... (2012.03.23. 17:46) Ha mindenhol Orbán lenne

Linkblog

Elgondolkodtam azon, ha most lennének a választások milyen alternatívája lenne a Fidesznek. A közvélemény kutatások alapján az emberek 70%-a szerint nem jó irányba haladnak a dolgok. A Fidesz támogatottsága kb. 38%. Az MSZP támogatottsága 12%-ra esett, és a Jobbik is utólérte a baloldalt. Az LMP éppen a parlamenti küszöb szélén táncol. Az ellenzékről gyakorlatilag nem hallani a médiában. Az előző kormány idején Orbánnal volt tele a sajtó, minden lehetséges módot megragadott a kormány támadására, megmaradtak az évértékelő beszédek stb.

Most nincs egy olyan párt sem, akire szavazni tudnék. A Fidesz semmit nem tartott be az ígéretekből, a gazdaságpolitikát teljes mértékben elcseszte, előállította a nulla növekedéssel megspékelt inflációt, forintgyengülést. Bezárta a nyugdíjpénztárakat, elvette emberek megtakarítását és elköltötte. Bohócot ültetett a köztársasági elnök székébe. A költségvetést elbaltázta 5 évre előre. A hitelessége teljesen elveszett, a populista szöveg sem használ már, a nyilvánvaló hazugság pedig már mindenkinek feltűnik. 

Hogy mi tartja még ott a szavazókat, elképzelni nem tudom. Vagyis igen, az hogy nem baloldal, nem Gyurcsány. Ha új pártot alapítok, annak alapvető értéke kell, hogy legyen a Gyurcsány elutasítás. Ez a név többé nem cseng jól a politikában, sikert elérni vele lehetetlen. El kell határolódni. A másik vonzó dolog talán a majd mi megmutatjuk hozzáállás, és hogy majd mi máshogy kezeljük a gazdasági válságot. Majd mi megreformálunk mindent. Az unortodox szó nem jó, mert a támogatók fele azt sem tudja mi az. Aki meg tudja, az látja, hogy csődöt mondott. De a reform szó jó lesz, azt nyomni kell, minden adóemelésre rá lehet mondani, hogy reform.

A Jobbik, és a Fidesz közös pontja a nemzeti öntudat. Mindent nevezzünk Nemzetinek. Nemzeti nemzet Párt esetleg, élén Nemzeti Nemzetelnök Úrral. Nemzeti reformok, nemzeti nyilatkozatok, nemzeti minisztériumok, nemzeti felügyeletek, nemzeti minden, amit csak el lehet képzelni.

Aki Fidesz támogató volt de már nem az, esetleg valami oknál fogva kicsit még mindig az, az is elismeri, hogy itt bizony diktatúra épül. Alkotmánybíróságostól, média hatóságostól, Schmidt Pálostól, Polt Péterestől, minden szinten. Ez üldözendő és kiírtandó minden nyugati társadalomból. A demokráciát és a tényleges konzultációt nem lehet felülírni álkonzultációkkal és "mert a kétharmad azt akarja" szöveggel.

Hogy sok szavazónk legyen, a program részei a következők legyenek: ( Minél populistább és utópistább annál jobb, hogy a Fidesz szavazókat átcsábítsuk)

-nyugdíjvagyon visszaadása, nyugdíjreform

-állami felsőoktatás, no tandíj

- devizahitelesek megmentése

- egészségügy helyreállítása

- a progresszív adó visszavezetése, de sokkal kedvezőbb kulcsokkal, úgy, hogy még a mostanihoz képest is mindenki jobban jár!

- elszámoltatás 15 évre visszamenőleg

- BKV és MÁV vezetők felelősségrevonása

- Az elmúlt évtizedben végig közpénzen, közalkalmazottként dolgozó politikusok vagyonosodási vizsgálata.

Ha van még ötletetek, jöhet, bevesszük a programba!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://szpokember.blog.hu/api/trackback/id/tr973261579

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása